Rabonaförödmjukelse

Det här växte jag upp med...
Okej. Bäst att bekänna bara så kan jag lämna det bakom mig, med risk för att det just nu läggs framför mig. Mina systersöner har knäckt mig i fotbollskunskap. I går kväll stod Eliel, som ska börja 6an och Alvar som ska börja 3an och sparkade boll på vår bakgård. Okej, Isak och Edit 5 år var också med, samt Helmi 4 år. Saken gäller den totala förödmjukelse barnen förorsakade mig, genom att uppmana varandra att göra mål med Rabona.
 
Precis som vår grannhusbonde säger: "Sådant där borde du ju kunna!" Jo det borde jag. Men jag gjorde det inte. Jag och svågern Vellu smålog lite åt barnen och undrade om de egentligen inte menade Maradona...
 
Nåja. Efter att grannhusbonden kollat på google kunde han bekräfta att Rabona de facto är en gängse term för konstsparken som just Maradona briljerade med på -80 talet. Termen i sig är spanska och betyder ungefär "att skolka". Termen myntades av den argentinska tidskriften El Grafico då de hänvisade till en spark från Ricardo Infante i mötet mellan Estudiantes de la Plata och Rosario Central 1948. Precis som granngubben säger. Sådant där ska jag veta! Och småpojkarna visste. Dock visste de nog inte varifrån uttrycket kommer. Stor förödmjukelse dock!!!
Även Oxlade-Chamberlain utför ibland en och annan Rabona. RABONA
 
Eliel gladde mig då han helt självklart och med en förvånad blick svarade "Beckenbauer" då jag frågade om han visste vem den farbrorn var på en bild. Jo det var Beckenbauer... Det är gott gry i ungdomen.
 
Själv har jag nu hämtat mig, bevistat simskola och får ha huset fullt med egna barn och övriga släktingar. Snart lunch, sedan onsdagsträning med lite anfallsspel på temat!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0