People´s front of Judea

Som gräsänkling och utan schemalagt morgonjobb förväntar sig normen att man ska leva dålighetsliv och sedan sova länge på förmiddagen. Okej. Jag har inte levt sämre på det personliga planet än vanligt. Sovit har jag även. Då jag tittade på sängen efter att ha rullat ur den till slut kunde jag se att även min personliga sovinsats liknade den vanliga. 3/4 av sängen är orörd. Jag levde och rullade runt på min fjärdedel precis som jag brukar. Sen väcktes jag av Totte på radion som ville göra en telefonintervju inför matchen i morgon. Om du hör mig prata i Ålands Radio i dag vid typ 16.30 tiden, då vet du att texten jag levererar är bokstavligen sömndrucken och avklädd, samt under täcket i ett mörkt sovrum.
 
Sen har jag dock tagit tillfället i akt och gjort förmiddagen just så seg som Fru-Kickan avskyr att jag gör då hon är hemma. Ostsmörgåsar, kaffe, allt i lugn och ro. Tidningen läst och där mina damer och herrar fanns det godbitar kan jag lova.
 
Alla som följer Åland inifrån vet vad det talas om, samt att det är Lagtingsval i höst. För er andra kan jag nämna att vi har en helt egen form av flyktingdebatt, samt dessutom för blodiga åsiktsutbyten om att bygga nya broar och hur många universitetsutbildade vuxna det behövs finnas närvarande då barnen äter frukost på dagis, för att nämna några av dessa diskussioner. I dag hade en grupp som kallar sig Ålands Demokrati debut i insändarspalten. Gruppen leds av en Stockholmare som vill avskaffa Hembygdsrätten, kanske för att han själv ska kunna ställa upp i våra val, vad vet jag. Precis intill meddelades att en annan grupp, som bildats till följd av att en i Portugal bosatt ålänning fört kampanj mot flyktingmottagning på Åland från länder som han anser är "högriskländer" nu etablerat sig som parti och kommer att ställa upp i Lagtingsvalet under namnet.... "Åländsk Demokrati!". Alltså inte "Ålands Demokrati" som ju är namnet på Stockholmarens grupp som vill göra det lättare för folk utifrån att etablera sig. Dessutom har vi en annan grupp som även den driver på att vi inte ska ta in flyktingar Den heter "Nejsidan" och drivs av en inflyttad från Malmö som heter Lampinen. Jag undrar hur många som kommer att helt enkelt rösta på fel grupp i höst. Detta påminner stort om Life of Brian:
People´s front of Judea är INTE att förväxlas med Judean People´s Front, eller framför allt inte med Judean Popular People´s Front. Sen då de träffade People´s front for a free Galilea i Pilatus palats. Då tog de livet av varandra och blev martyrer
 
Det finns många som tycker saker. Själv gör jag väl det också, men jag försöker akta mig för att uttala mig så mycket om andra innan jag tror mig förstå vad de menar.
Jag tror inte Jonny i detta fall har så mycket åsikter om Pilles upplägg. Han undrar nog mest. I övrigt är även Jonny en man med en hel del att säga. I morgon basar han dessutom för caféförsäljningen vid Honkamatchen
 
Huvudtränaren har skickat lite grejer att kolla på inför sista träningen, som ju sker i dag efter 4 på WHA. Jag är stor på mig och tror jag vet hur Honka spelar. Återstår att se om jag har rätt.
Kom hit även du så ser du själv! Allt under 2000 åskådare är löljigt! Fortfarande!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0