Nostalgi leder till gräsklippning

Det tog mig ett dygn att bli en riktig gräsänkling. Då inget alls störde eller väckte mig sov jag och sov och sen sov jag igen. Förstås var det heller ingenting som riktigt fick mig att lägga mig i går.
 
Jag vet inte vad som triggade igång mig i går kväll. Troligen var det vår matchgenomgång då Craig under sin del förklarade hur dumma försvarare kan vara genom att använda exemplet från april 1989 då Jürgen Kohler punktmarkerade Marco Van Basten till den grad att all kunskap om offside upphörde och Van Basten mycket riktigt kunde göra mål från 4 meter fast den egentliga backlinjen stod vid 14 meter. Självklart blev det för mig att kolla upp klippet, med holländsk kommentar och sedan ryckas med i tidsandan som tog mig bakåt och bakåt i tiden. Jag fann mig se Europacupmatchen Ajax-Milan från 1969. Dessutom hade jag en härlig stund med en tysk kommentator på Highbury vintern 1972 då Ajax mötte Arsenal.
Charlie George höll en överraskande låg profil i denna match, som bland annat bjöd på ett självmål av George Graham. Målvakterna hade inga handskar och världen var som i "I wish I was a punkrocker with flowers in my hair" och strofen "Footballers had long hair and dirt across their faces" En tid så nära, men ändå så långt borta. Spelet är bättre i dag på många sätt, men man måste älska det ursprungliga som fanns kvar ännu vid tiden då jag var baby.
 
Så kom det friidrott i TV också. Och sen var det kört. Jag kom på mig själv med att se youtubes sparade YLE sändningar med Anssi Kukkonen i högform. 10000m och 5000 m i München 1972, följt av 10000m och 5000 m från Montreal 1976. Även 10000m från Moskva 1980 såg jag, dock inte 5000m, jag vet att Maaninka blev tredje, men jag drog ändå en gräns. Då jag nu var på gång blev det också att hitta EM finalen på 10000m 1971 då Kukkonens bisittare, tror det var Seppo Kannas höll på att få hjärtsnörp då Väätäinen gasade på i sista varvet. Jag hittade Markku Taskinens brons på 800m i EM 1974 och fann faktiskt bara en svensk version av Tapio Kantanens brons på 3000m hinder i OS 1976, men det är ju klart. Anders Gärderud tog ju Sveriges första OS guld i friidrott sedan 1948 sade kommentatorn. Då jag sökt alla dessa lopp ur minnet, jo jag vet jag lämnade Nina Holmén i EM 1974, samt Pirjo Häggbloms 400m lopp samt stav och spjuttävlingar bland annat, ingen nämnd ingen glömd, men då jag behövde ett avslut fick det bli ett lopp som jag alltid vetat om, men aldrig sett då det varit sådan hype kring Lasse Virén (Aj jo, maraton från OS 1976 fann jag bara med brittisk kommentar, där som Lasse blev 5e dagen efter guldet på 5000m), nämligen 1500 m i München 1972 och Pekka Vasala.
Efter detta sov jag gott! Vi var faktiskt en stormakt en gång i tiden, just på den tiden då fotbollsspelarna hade långt hår och luktade skit. Tyvärr var våra fotbollsspelare inte av samma kaliber som våra löpare. I dag tror jag faktiskt vi gått förbi
 
Kan vara bra att få hem familjen i morgon alltså. Då inget intalar till ansvar, då blir det bara... nostalgi!
 
Honka på WHA alltså klockan 17. Full ligaomgång i dag. PK-35 ska krossa sina demoner i Åbo, eller förhoppningsvis gör de det inte. Jag ska ta ansvar inför matchen. Kläder ska vikas och gräs ska klippas. Bäst att skriva ner det så det blir gjort.
 
Efter matchen ska en gräsänklingskväll bedrivas. Jag hade tänkt bjuda mina vänner på bastukväll och det slutade med att Craig och Gary ska komma och äta pizza. Önska oss lycka till. Först med matchen sen med pizzan.
 
Jag vill även denna väg passa på att gratulera mina svärföräldrar Eivor och Atte, samt Eivors systrar med män till 40-åriga äktenskap denna dag. Väl kämpat!!! Stum av beundran! Synd att jag inte kan delta i festligheterna.
 
Och, förstås. Nu skickar Gary meddelanden att han gjort en ny databas som kräver att vi loggar in för att kunna hålla online kommunikation om uppbyggnad av kommande spelartrupper. Hej då gräsklippning, eller klädvikning....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0