Jag har spelat igen

I dag behövdes mina insatser igen på träningen, alltså som spelare eller vad vi nu ska kalla det. Passningsprocenten blev inte 100, men hur hög kan den vara ifall två passningar allt som allt går fel. En av dem som gick hundra procent rätt blev dessutom avhyvlad eftersom den var för lång... Jag skulle i vilket fall som helst göra om den när som helst, eftersom den var rätt.. Nåja, Huvudtränaren frågade om jag kan agera Beckenbauer och det kunde jag minsann. Så lite lort på kläderna som möjligt och bara säkra passningar och en framryckning in på offensiv sista tredjedel samt placeringssäkerhet i defensiven. Det är väl att agera Beckenbauer det?
Jag undrar om Kaiser Franz också blev lika uppmuntrad av sina lagkamrater som jag blev i dag. Varje gång jag såg ut att göra något tyckte nån att det var bra. Gjorde jag en liten spurt undrade alltid någon om jag orkade tillbaka eller om hon skulle falla in på min plats. Noora i målet undrade vid flere tillfällen om jag behövde syremask... Jag antar att min elegans mest satt i mitt eget huvud och inte var så värst Beckenbauersk i alla fall.
 
Nåja. Simskola i morse. Vattentemperaturen hade stigit till 17 grader, kalas. Sen slog vi på stort och åt lunch på stan bara Fru-Kickan, Edit och jag. Jag anade att något var lurt, för minsann drog hon (frun alltså) med mig till en optiker och nu ska jag tydligen ha nya glasögon. Något så bisarrt som provbågar skulle lånas hem. Varför inte bara lägga in nya glas i de bågar jag köpte 2008? Nå, jag väntar på att få höra vilka bågar jag ska köpa och så får jag väl meddela optikerfirman det. Syngranskingen går först förmiddagen före vår Merilappimatch, så linser kan de ändå inte tillverka ännu.
 
Då vi intog vår lunch på Ångbåtsbryggan satt Edit med sin fina hatt på huvudet. Jag tog den dock av henne institutionaliserad som jag är. Min fru påpekade dock mycket riktigt att Mat-Inger inte var på plats. Edit hanterade det hela mycket väl och åt nog gärna utan hatt, med eller utan Mat-Ingers spöke hängande över axeln.
 
Nu är det kväll och jag har dejour igen. Emilia väntas ringa snart och vela bli hemkörd hit till oss efter biografbesök. Rufus har aviserat att han ska tälta med nån som går i ÖHS, men vi har sagt att han inte alls ska det, så han väntas anlända 00.30 som vanligt. Edit informerade mig just att jag lär vara hennes bästa Pappa, vilket ju äger sin riktighet. Bra att ha fyra smarta barn!
Före träningen började i dag hittade jag en Select boll på planen. Där stod "Alvar SV 06". Bollen är nu i min bil och här till slut en bild från träningen för precis en vecka sedan då Alvar var där i Bengtsböle och tydligen glömde sin boll.
 

Kommentarer
Postat av: Mat-Inger

Härligt !!

Svar: Men farligt!
enligtvirta.blogg.se

2015-07-21 @ 21:12:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0