Hur länge flyger en humla?

Humlan Åland United tappar lite höjd, förhoppningsvis tillfälligt. Kvällen på WHA var inte en av höjdarna i klubbens, eller ens arenans historia. Maken till dåligt försvarsspel kombinerat med svagt bolltempo och dåliga passningar i uppbyggnadsfasen har vi inte sett på länge. Förstå mig inte fel. Jag har levat i fotbollen så länge och jag vet hur saker och ting är och kan vara. Ingen försöker med flit göra dåligt ifrån sig. Som jag sade i en tidigare text. Vi är som en humla, som inte borde kunna flyga men gör det ändå. I dag kom en vindpust och förde oss närmare gräsnivån.
 
Någon kan tycka att det är snobbigt att hålla likvaka efter 3-3 mot Merilappi United. Någon annan kan tycka att det är löjligt att bry sig över något så banalt som resultat i en fotbollsmatch. Jag vill säga till er alla. Resultatet i sig är ingenting som gör mig personligen så mycket, annat än att det är synd att tappa lite position i serietabellen. Vi kan skoja och ha vår galghumor bland coacherna ändå, precis som jag förstått att man kan även i krigssituationer och verkliga kriser. Det är det att jag dels känner med spelarna som kunde haft ribba in istället för ribba ut, dels är jag trött och väldigt tom men på samma gång full av tankar jag inte tänker skriva om här då dessa bör delas med mina kolleger och sedan i någon form med laget. Saker jag ser för mig och tror, men är osäker på hur presentera. Allt för att undvika denna typs lågflygningar hos oss med kroppen som inte borde nå ens upp till var vi är nu.
 
Dels vill jag också förklara för alla som kanske inte är så insatta att detta är långt ifrån en lek, fast själva spelat är det. En av de första kommentarerna som hördes av folk som inte är kopplade till själva laget, men till föreningen var, "det här kan kosta pengar!"  Saken är den att vi som förening är beroende av våra supportrars och sponsorers stöd. Det har visat sig att våra supportrar och sponsorer vill ha framgång. Varje förlorad poäng kan leda till förlorade biljettintäkter och sponsorbonus, det vill säga de pengar vi lever med. De pengar Huvudtränaren försörjer sina barn, jag köper bröd och även så klart i första hand vilka spelare vi har råd att ha i laget och boende här på Åland, de kommer just av supportrar och sponsorer som vill ha lokala spelare, framgång och dessutom gärna bra fotboll. Det viktigaste har visat sig vara framgång och därför behöver vi ha sådan för att kunna jobba fram lokala spelare och sträva efter att vårt lag spelar bra fotboll. Hänger ni med? Skulle vi vara i en situation då vi hade hela Ålands befolkning på plats och obegränsad ekonomi eftersom alla stödde oss, då kunde vi låta bli att bry oss. Jag hoppas få se en dag då alla, förutom de trogna som nu alltid är där vilket vi är tacksamma för, kommer och ställer sig bakom oss. Synergieffekten vore då att det skulle komma framgång bara av farten. Nu måste vi ha framgång för att inte dö. Därför slutar hjärtat alltid slå lite då vi spelar dåligt och inte får resultaten med oss. Jag vet att det är fotboll och jag kan detta. Jag vet att alla gör sitt bästa och är goda människor. Jag funderar dock på vad jag kan göra bättre så våra supportrar och våra sponsorer och framför allt VÅRT LAG ska få det de vill ha.
I dag smällde det lite fel. Dock inte i livmodern som Noora och jag diskuterade under matchens gång
 
Efter likvakan och de allvarsamma orden i omklädningsrummet kom jag hem och fann att Bergshöjden börjar byta riktning. Mot all tradition är folket samlade i hus 13 istället för i vårt. Jag vill bara vara hemma i dag. Jag är inte folkskygg, bara trött i huvud och själ. I morgon blir det en tripp till Lemland för att hämta Emilia som ska hinna med 16-bussen till Vårdö. Dotter-Linda meddelade att hon ska flytta till Uppsala i augusti. Därmed frågar jag även här om någon känner till en lägenhet eller något boende hon kunde få hyra. Hör av er pronto i så fall.
 
I övrigt härskar intoleransen och hatet. Det verkar vara oerhört viktigt att aldrig förlåta människor som gjort fel och även erkänner att de gjort så. Liksom på dagis då någon säger förlåt och man ifrågasätter om han/hon menar det eller ej. Jag har lärt mig att det bara är Gud som kan göra den bedömningen. Tror man inte på Gud kan man ju i alla fall ta till sig idén om att man kunde göra till andra så som man vill att andra skall göra till en själv. Eller som de här noshörningarna
Detta är mitt budskap till er här och nu denna fredagkväll den 31 juli A.D 2015

Dessutom har jag varit på syntest. Det visade sig att mina glasögon, som jag trott varit ständigt smutsiga, de facto varit alltför svaga. Jag ser ju knappt intill ingen alls... För det priset de nya kostar väntar jag mig att se allt snart. Kanske till och med hur vi ska få humlan att flyga i evighet!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0