Vill du anställa en fotbollsspelare?

Augusti är som sagt en ny start på den administrativa högsäsongen då det gäller fotboll i detta land. Här hemma går det mesta ändå rätt piano, just nu i alla fall. Onsdagens Sommarlov är ofta tråkigt enligt Edit, men det går bra att sitta och stirra på ändå. Vädret ute är tillfälligt mulet, men sommarvärme, vilket borgar för en ganska lugn dag. Linda meddelade att stora barnen nog tänkte komma i helgen i alla fall, vilket ju är roligt, men precis som med väderleksrapporter säger jag att vi ser exakt hur det blir då det händer. Trevligt att se fram mot att ha dem här i varje fall. I kväll är det sedan ÅM finaler i Sund på Sportkila. Damerna klockan 18 och herrarna klockan 20. Jag kommer att närvara åtminstone vid damfinalen!
 
Som sagt, administration, vilket i mycket betyder planering, strukturering och att räkna pengar. Jag avskyr att räkna pengar, då dessa inte har någon själ! Ändå tvingar personförändringar i klubben mig att allt mer vara inkopplad just i dessa döda betalningsredskap.
 
Det talas om hur viktig Åland United är för Åland. Jag dristar mig inte till att säga att man ska visa det i pengar, eftersom det bara är banalt. Jag frågar istället, vad vill du att Åland United ska göra för dig? Och vad vill du i så fall göra för Åland United? En sak vi i alla fall behöver är näringslivets stöd. Ett stöd som jag ofta tar fram, fast jag inte vet hur mycket det uppmärksammas är behovet av deltidsarbete för våra spelare (och kanske även ledare). Vi bedriver professionell fotboll, men ingen vettig människa lever på det vi har att erbjuda mer än korta tider i stöten. Folk och media undrar varför vi inte gör längre kontrakt och varför vi inte har fler spelare. Orsaken är enkel: Vi har inte resurser att erbjuda den ekonomiska trygghet ens en ung ensam människa behöver för att kunna rota sig längre tid. Kunde vi, vilket jag hoppas vi ska kunna snart och det med företagens hjälp, garantera alla spelare som så önskar en bisyssla som vore förenlig med professionell fotboll (tänker på sysslor och arbetstider etc), då kunde vi ha möjlighet att bygga paket för längre tider och eventuellt även flere spelare. OBS! Detta gäller inte bara utländska importer, utan i lika hög grad de lokala spelarna som behöver välja mellan att satsa på fotboll eller att försörja sig med eget arbete.
 Till exempel Chloe. Kunde ditt företag ha glädje av henne i verksamheten? Kunde ditt företag ha glädje av att Åland United på olika sätt framhåller att ni är sammankopplade med henne? Till exempel som sagt
 
Det vanliga sättet att marknadsföra sig som stödjare av fotboll, eller klubben är genom att få sin logo tryckt på matchdräkter, matchprogram eller att exponeras på en massa olika sätt. Ibland vill man att spelarna ska ställa upp på olika reklamjippon och allt är väldigt trevligt på alla sätt och vis. Allt det där är fint.
Ibland önskar jag dock att vi kunde komma på sätt att framhålla våra sponsorer även på andra sätt än att lappa matchdräkten till något som liknar en Formel 1 halare. Storklubbar i Sverige och England till exempel har renare dräkter med en eller två stora sponsorer på. Övriga stora sponsorer ges synlighet på annat sätt. Kom gärna med idéer. Jag har idéer om vad ni kan göra för oss. Berätta ni vad vi kan göra för er!!!
 
I morgon finns helt säkert stora bilder i bägge dagstidning (inte sant Ålandstidningen och Nyan?) Vi hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0