Raclettefri zon, Luke Skywalker och lite fotbollsresultat

I dag har sommaren då varit här, fast det varit lördag. Solsken och ganska skönt väder ute. Själv har största delen varit fråga om en kamp att hålla huvudet uppe. Jag börjar väl bli gammal, men någonting stort och tungt har kommit fatt mig och jag blev riktigt riktigt trött här i dag.
 
Ändå har det funkat. Emilia var här då jag hämtat henne från Lemland. Sen gick jag in med henne till stan där hon tog bussen till Vårdö. Efter det skulle jag handla lite, eftersom det talats om att vi skulle stråla samman med Gurkans familj och de roliga svenskarna för en raclettemiddag efter att Mathias återvänt från matchen han avgjorde, eller så säger han att han gjorde då de vann 2-0. Grattis LIF! Nu kan jag dock avslöja för alla att Åland i detta nu inte bara är demilitariserat. Vi är även en raclettefri zon. Ingen som helst racletteost fanns att finna i de åländska supermarketarna. Fantastiskt! Nå, råd fann man på och nån slags andra ostar inhandlades och middagen gick att genomföra. Väl så!
 
Efter handelsresan hade jag planerat att ge damernas FA cupfinal på Wembley (den första damfinalen på Wembley någonsin) min uppmärksamhet. Jag såg en del jo. Jag såg målet som avgjorde det hela för Chelsea duttas in av sydkoreanskan Ji. Större delar av denna stora match gick för min del dock åt till att dels köra Craig till Jomala, eftersom han på något sätt missat att ta sig dit själv, dels av att i väluppfostrat manér infinna mig hos grannen för den där Raclettemiddagen som inte var en raclettemiddag, men dock väldigt god.
Tänk att det tar ända till måndag innan jag får gå på jobb igen...
 
Sen fick jag även ett läge att se första halvlek av HJK-Liverpool från Olympiastadion. Stora delar av HJK fansen hade ju låtit matchen vara i sitt försök att demonstrera mot kommersiella jippon till förmån för tävlingsmatcher och Stadion såg rödare än röd ut. Under inmarschen spelades så klart HJK låten Hoojiikoo kunnon hoojiikoo som alltid, men sen... Sen tog Olympiastadions högtalare och skallade ut "You´ll never walk alone". Även styva finnar kan sjunga den såg det ut som. Jag vet inte om jag gillade det dock. Jag menar, jag älskar sången, som jag sagt tidigare. Liverpool FC är en klassisk klubb som jag respekterar stort. Jag vet att många fans finns runt om i världen, inte minst i Finland. Men matchen var ändå en HJK- hemmamatch! Är det okej att spela bortalagets hymn ens av artighet? Nej, jag tycker inte det! Men så gjorde man i alla fall och jag hoppas de 20000 som var på plats gillade spektaklet. 0-2 förlust för Klubi blev det och nu tar man sikte mot onsdagens bortamatch i Kazakstan. För Liverpools del startar Premier League nästa helg. Hej då sommaren!
 
I övrigt kom kvällen att tillbringas med grannen och de roliga svenskarna. I en annan verklighet hade ju Fru-Kickan och jag kunnat vara på konsert i stenfint sommarväder, men så blev det nu icke.. En snabb titt på Damernas Liga i kväll säger att HJK slagit Pallokissat och vi ligger således fortfarande 2a. VIFK har fått blodad tand och pinade i dag Honka som endast fick med sig 2-1 borta. Jag säger, ingenting är ännu avgjort. Damernas Liga blir spännande ända till slutet i oktober! JIKs herrar förlorade även i dag och FC Åland sägs ska ha vunnit.
 
Vad mer? Jo, jag kallades i dag för Luke Skywalker av Steve Beeks. Fråga inte varför, det gjorde inte jag heller.
May the force be with you, and with Tim Howard!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0