Pride betyder väl stolthet?

Det är Pride ute, Pride inne Pride i hjärtan och sinnen lite här och var. Jag tycker väl att det är trevligt och ett väldigt gott ändamål, så inget illa alls från min sida här. Det jag däremot inte visste var hur många olika falanger at hbtq människor det existerar. Jag har liksom utgått från att alla är precis som de är och lever sitt liv utifrån det som passar dem själv och deras nära bäst. Nu blev det i morse att se hur Nya Åland listade upp otaliga grupperingar som till och med har egna föreningar och flaggor. Fascinerande måste jag säga. Det är väl så att kaukasiska, heterosexuella, vita, medelålders män kanske inte bildar en dominerande minoritet och därmed behöver vi inga speciella grupper eller symboler. Vi är i vår tur grupperade enligt språk, etnicitet, fotbollsklubbar, nationalitet eller något annat. Men vänta nu... Det är ju hbtq människorna också. De har förutom de grupperingar jag räknade upp dessutom sin egen tillhörighet i sin grupp som bildas genom sexuell läggning och dylikt. Jag utgår från att man till och med kan höra till flere olika sådana grupper och därmed kunna ha flere symboler, flaggor och lojaliteter att stå för. Vänta nu igen... Det har ju också icke-hbtq människor.. Kan det vara så att vi faktiskt är väldigt lika allihop?
Dessa har gjort störst intryck på mig. Skulle jag vara homosexuell, då skulle jag villa vara en Bear! Och en stolt sådan!
 
Jag är stolt över många saker. Stolt över mina barn så klart. Edit är hemma igen och är faktiskt målad i regnbågsfärger och har spridit ut popcorn över golvet. Linda gästade mitt jobb i dag och verkar finna sig tillrätta bra i Källbo. Emilia hade varit här tidigare, tillsammans med Linda, men jag var på Jomala Konstgräs just då och missade dem. Medan jag stod på planen cyklade Rufus förbi planen tillsammans med en hop tonåringar. Jag är väldigt stolt även över honom. Jag tänker inte räkna upp alla orsaker till varför av hänsyn till honom dock.
Så här fin var han förra hösten tillsammans med Famo och Fafa.
 
Jag är stolt över mitt arbete som lärare. Jag är också stolt över att vara finländare och ålänning och extremt stolt över att inte se någon konflikt däri. Jag är stolt över att jag inte har problem med att andra människor ser det som en konflikt att vara både ålänning och finländare. jag är alltså stolt över att jag känner att alla ska få bestämma själv hur de ställer sig till religion, nationalitet och andra sådana frågor. Jag är väldigt stolt över att jag anser att alla behöver kunna något om de just nämnda sakerna innan de uttalar sig, men inser att folk säger vad de har förstånd till och är stolt över att inse det.
 
Jag är också stolt över mitt fotbollslag, som i natt åker iväg mot morgondagens match i Åbo. På Övre plan klockan 15.00 är det dags!
Come on ÅU. Show your Pride!
 
Jag ska dela hytt med Kjelle i natt tror jag. Vi ska försöka göra varandra stolta. få se vem som hamnar i övre bädden...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0