Konspirationer och Rosengård

Vad jag förstår är Edit just nu på husbilscamping i Eckerö. Det är fruktansvärt roligt att hon får tillfälle till det och jag tackar denna väg även Buba och Gunnevi för att ni tar med min dotter. Dagen ser solig och varm ut där utanför fönstret. Själv har jag kört årets första sexlektionersdag och inte riktigt fått till så mycket annat än arbete, både lärarsådant och administrativt kring Åland United. En helt vanlig vardag alltså, förutom att morgonträningen går så sent att jag bara hinner dit och säga hej, samt se till att allt är på plats. Torsdagseftermiddagar har vi ju oftast ledigt från lagträning, så det finns chans att göra ännu mer administration och kanske riktigt bli crazy i kväll och se en film eller nåt.
 
Domarkonspirationen mot IFK Mariehamn diskuteras redan som ett faktum på Facebook. Det påstås att domare har bestämt att 50-50 situationer ska gå mot IFK för några år sedan. Hur kan man bestämma något sådant? Redan påståendet att man skulle ha gjort det är ju befängdare än Sverigedemokraternas uttalanden på fyllan. Klart att många domslut blir fel, det händer många och ibland känner man sig förfördelad. Men denna nivå på konspirationsteorier för en in i "A beautiful minds" handling där den stackars mannen trodde han var förföljd av ryssar hela tiden.
Blås av det där nu och låt fotboll vara det det är. Ett spel för människor, av människor, för mänsklighet.
 
Jag kan tycka att goal line technology är helt okej. Dock lever jag också i en värld där mänskliga beslut och handlingar skapar mänskliga känslor och bidrar till den mänskliga värld jag vill upprätthålla. Ibland blir saker riktigt fel. Men kanske det ska vara så. Jag vill inte ha millimeterrättvisa i fotboll, med videogranskningar och utdragna rättsprocesser. Jag vill ha ett klart och rent spel där det ibland fuskas, armbågas och smälls, men där man har respekt för spelet, medspelaren, motspelaren och även då de där domarna, fast jag ogärna talar om dem. Jag tycker världen vore fattigare utan dessa diskussioner om felaktiga domslut. Ett stort stohej var det för en tid sedan då Maradona träffade domaren som släppte igenom Guds hand-målet 1986. Vad hade vi minnats av matchen om det hade blåsts frispark? Kanske Maradonas 1-0 mål i så fall (nu var det ju ett 2-0 mål) och Linekers kvittering. Kanske det hade blivit förlängning och straffar, men det hade varit en av många matcher i VM. Nu är det matchen då Guds Hand avgjorde. Hur orättvist det än är, blir det en del av vår folklore och jag vill ha sådana historier att förmedla till mina barnbarn då de frågar, om de nu någonsin frågar sådant...
 
PK-35 lottades denna eftermiddag mot Rosengård i WUCL. En hård skola för Vandalaget och går de vidare därifrån, då har finländsk fotboll gjort något som sällan förut hänt. Svårt att riktigt tro på det, men folkloren som vi nämnde ovan innefattar också skrällar och hjälteberättelser av olika slag.
Så här ser de ut. Några av spelarna på bilden kommer att vara med i Myrbacka i oktober!
 
Mat-Inger meddelade att hon förmedlat min fråga till matmötet. Jag hade helt stillsamt undrat varför man måste tynga in så mycket kokta grönsaker i goda maten. Svaren hon hade tillbaka från mötet sade: 1. Det är bra att lära sig äta allt. 2. Allt, även korv härstammar från gräs. Då blir mina följdfrågor: 1. Varför är det det? 2. Kan vi inte i så fall sluta komplicera allt och bara äta gräs?
 
Så att sådant.... Vad månne vi ska ha till middag? Pax för köttbullarna som blev kvar i går... Okej? Och bastu sen va???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0