Besiktningsdag

Egentligen gillar jag att sommaren äntligen har kommit nu då skolorna börjar. Jag gillar ju att framhålla att allt är en inställningsfråga och kan således hålla fast vid det. "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" sägs det. Jag påstår ytterligare att kläderna inte gör mannen, så hur det än är kommer vi ändå att dö. Sug på detta så länge där finns något att suga på och det är inte ens eget fel om det smakar skit, men man kan inte heller göra något åt det, så man gillar läget eller låter bli att gilla det, för det har ingen betydelse!
 
Med denna inledning kan jag bekräfta att jag hittills haft en väldigt effektiv morgon. Jag har, trots besvär med magsyror i strupe och mun under natten, fått upp Edit, samt organiserat så hon kunnat föras till dagis av Fru-Kickan. Jag har bokat av en tid på sjukhuset som visat sig onödig, ordnat upp inför morgonträningen, läst båda tidningarna, godkänt elev Ebbas ansökan om att vara frånvarande från skolan för att tävla i FM på 100 meter och 200 meter (eller 300 meter, då hon inte var säker), skrivit underlag för träningsstatistik, kört silly season samt fixat lite dittan och dattan här i skolan. Dessutom har jag ordnat med försäkringsbrevet som alltid tappas bort just samma dag som bilbesiktningen äger rum. I mitt fall är det i dag.
 
Som vanligt råder det en liten hysteri kring transporter till träningar och sådant. Som vanligt blir jag som mest otillgänglig just då flest personer frågar. I dag vågar jag inte lova något alls eftersom jag förväntas gasa härifrån skolan till bilbesiktningen och sedan därifrån, ifall jag nu får köra, till träningen men ingen vete ju alls vilken tid detta kan ske. Jo, det finns en bokad tid så klart, men den är ju liksom bara riktgivande. Alla som besiktigat bilar vet säkert vad jag menar.
Jag tror Sofia och Maegan hör till dem som kanske inte vet vad jag pratar om så värst mycket i fråga om bilbesiktningar, men jag kan ju ha fel... De ser åtminstone glada ut.
 
Gårdagens videoanalysmöte gick väldigt som smort, fram till att städerskan anlände. Hon skulle städa precis där och nu. Till slut ordnades det upp och om någon i dag tycker att WHAs cafégolv är aningen oputsat kan det ha och göra med den lösning som begagnades.
 
Vår vecka har ett klart tema inför TPS matchen. Kom och kolla till Åbo på lördag så ser ni hur vi lyckats. Temat för 8Fs lektion i dag, eller åtminstone dit vi strävar komma under väldigt närstående lektioner är:
Kunde funka som slagord i vilket fotbollslag som helst det där...
 
Mycket tyckande kring allt möjligt. Jag tror det är viktigt att förstå att rätt och fel kan vara så olika från person till person, plats till plats, sammanhang till sammanhang och så vidare. Sen är det en annan sak att en grundplattform för vad man själv står för är viktig att ha, så man inte springer omkring som Stevie Wonder under nattorientering och inte har någon aning om var man är, vart man är på väg och var man hamnar samt att man springer in i träd och slår sig blodig hela tiden...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0