Att typ vara Gud och att försvinna i ett tvillingland med lite annat också

Precis då jag skulle börja skriva fick jag ett sms av min son Rufus 13 år: " Jag aceade med uspen! 3v1 clutch!!!! Är typ gud pappa" stod det. Jag är väldigt stolt över min son och som jag också svarade honom är jag helt säker på att han gjort något jättefint! Då jag frågade om priesten har healat svarade han dock att det här ju är cs. Så, ja... Han är duktig och jag vet inte riktigt vad han gör, precis som han om mig! Vi tycker om varandra ändå och hyllar multikulturen kring oss! I morgon ska han och hans två storasystrar, eventuellt med förstärkning, dyka upp och äta tacos hos oss, precis då jag är på träning. Men de kan sedan få se mig äta då jag är hemma igen, vilket ju säkert är trevligt åtminstone för mig.
 
I dag har jag varit duktig och lyckats genomskåda HJKs damer av vad de är i dag. Bara att invänta "domen" då Huvudtränaren processat det jag har haft att berätta. Tre små flickor har dessutom rusat omkring här, klädda i vingar och med skyddsnät över huvudet för att skydda sig mot trixhäxornas magi. De har haft sköldar och svärd i händerna och jag tror att de är till för att skydda deras egen magi, men jag är inte säker. Lika lite förstår jag om den världen som i den där man acear med uspen... Fotboll känns tryggt och stabilt för mig måste jag erkänna.
 
Sen var det ju vernissage.
Gurkan och Fru-Kickan har blivit fotograferade och hänger, eller bilden av dem rättare sagt, på utställning med tema enäggstvillingar
 
Tessi Andersson heter fotografkonstnären som i dag öppnade dörrarna och både konstföremålen själva, press och några vanliga dödliga som jag själv, Edit och Pärla fick ta del av det hela. För intresserade kan nämnas att bilderna, som var en massa, kanske 11 stycken eller nåt hänger i Telegrafhuset det där röda mitt i stan som man velat riva men inte får och nu inte vill eftersom där hänger så fina bilder, är öppet för allmän beskådning varje torsdag åtminstone några torsdagar framåt.
 
Gurkan och Fru-Kickan intervjuades av Ålands Radio och kom på bild för en av dagstidningarna, så det är mycket publicitet nu. Till slut slog Edit omkull en bricka med glas och vi for hem!
 
Jag kommer faktiskt själv att vara i radio. I direktsändning till och med. I morgon klockan 09.15 har jag lovat min vän Peter "Boutros" Grönholm att dyka upp i Steel FM studion för att en liten stund säga saker om Åland United. Senast jag var där fick jag kaffe och blir det så i morgon med blir jag inte ledsen.
Här en bild från efter prisutdelningen i går vid ÅM finalerna
 
Jag vill göra ett kort uttalande om dem. Jag tycker det är bra att ÅFF ser det som viktigt att man spelar om det åländska mästerskapet. Idén med att göra herr- och damfinalerna till en gemensam tillställning och dessutom dela ut medaljer för ungdomsserierna i samma svep är utomordentligt bra! Inför matcherna och även i dag har snusförnuftigheter sagts som att dessa matcher inte ger spelarna någonting och att man lika väl kunde slopa dem. Dessutom poängteras det alltid hur opassligt det är att spela då när det inte passar lagen. Jag tycker att ÅFF borde bestämma ett datum, fast just mitt i veckan som i går på ett passligt tillfälle, till exempel just så här i början av augusti och meddela redan till Lillajul, då lagen typ anmäler sig till tävlingen att finalerna spelas då. Varje deltagare har då i mån av möjlighet att se till att man kan spela match då om man är i final. Varje finallag kommer att ha seriematcher i helgerna runtom. Det enda som rimligen skulle flytta denna finaldag vore om något av finallagen skulle vara involverade till exempel i Champions League eller någon annan internationell tävling. Lika för alla då och matcherna kunde gå av stapeln. Att Åland United och IFK Mariehamns herrar, som i går ställde upp med de bästa lagen vi kunde få på fötterna visar i mitt tycke på professionalitet och ödmjuk respekt för hemmadistriktet, förlåt Förbundet. Fotboll på lite högre nivå är även underhållning, fast det tar emot att säga det även för mig! Så är det i alla fall.
 
Hade även tänkt prata lite politik, men vi tar och gör det en annan dag tror jag. Soligt och varmt verkar det vara och folk hoppar hopprep på gården...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0