Är dubbeljobb lättare än enkeljobb?

I dag har det då kört igång, riktigt med elever och allt. Rektor Granberg pratade rekordkort och försatte mig i en knipa då det blev att improvisera fram två lektioner utan någon egentlig substans. Temat kom att bli psykisk fostran och barnen som vant sig vid mig under två år känner säkert att de nog är tillbaka i skolan nu. Sedan hade vi ett väldigt effektivt möte då alla fick till sina kustodieringstider utom Ekis som var sen. Ingen pardon gavs, trots att han hävdade att han haft lektion. "Det skulle du inte ha haft" sade mötet och han fick skittiderna... Sorry. I övrigt börjar det mesta vara förberett som gör att vi kan börja undervisa och allt i morgon. Få se nu hur detta år kör igång. Åtminstone är jag med från början i år och inte i Sarajevo som i fjol då jag fick ringa från hotellrummet och prata till klassen via telefonhögtalare.
 
Då är sommarens tid med ett schemalagt arbete över. Nu går skoljobbet och Åland Unitedjobbet sidledes och ofta överlappande varandra, tillsammans med de där andra scheman som varenda familjeförälder har. Fruars och barns olika viktiga aktiviteter och göromål.
 
Under sommaren känns det ofta nästan absurt att tänka sig att ändra på arbetssituationen. Jag menar, jo det är schemalagt, ingen egentlig ledighet och mycket att göra, mestadels att vara tillstädes, men ändå ofta riktigt överkomligt och till och med stundtals roligt, speciellt efteråt då något litet göromål eller en träning är fixad.
 
Det är nu jag igen slås av hur effektiv man får lov att vara under dessa 10 månader (okej typ 9 då) som det inte är sommarlov eller någon annan längre skolledighet som gör att man kan släppa detta för några dagar. Jag skrev härom veckan om arbetsvillkoren för artister, fotbollsspelare och tränare/lärare. En hel del tid går åt till att förbereda sig mentalt och fysiskt för det man ska förbereda. Låter svårt säkert för en kontors- eller fabriksarbetare att greppa, men den synliga delen av dessa jobb är att synas och prestera. Då krävs det tid för återhämtning och möjlighet att vara kreativ. Just den tiden fattas mig under skolåret. Som allt är i mitt liv tror jag egentligen att det är bra!
En stor del av helgerna och ibland på vardagar är jag på resa. Även i övrigt bildar funktionärerna i Åland United ett kollegium som jobbar tillsammans och alla sysslor koordineras och körs som i vilken firma som helst veckorna igenom
 
Jag har sagt vid några tillfällen då någon undrat om jag har ambitioner att bli huvudtränare att det är fysiskt omöjligt för mig. Saken är helt enkelt den att den där tiden att reflektera och samla tankar och energi som behövs för det inte finns för mig under största delen av året. Som allt är behöver jag jobba på att lägga upp allt så att varje dag kan medföra prestationer inom alla de områden jag finns. Jag presterar som fullt i skolan, där är jag som en Huvudtränare. Mitt assisterande tränaruppdrag i ÅU blir mest att göra de uppgifter jag ombeds göra och sedan vara tillstädes som hjälp eller bollplank. Vissa delar, såsom studerande av motståndare etc blir på kvällen då lärarjobbet och familjen tillåter. Därtill kommer jobbet som funktionär i Åland United. Allt mer administration både gällande laget, som också övriga delar av klubben faller över på mig varje år. Dessa delar kan jag sköta dagtid under sommaren, medan de nu igen kommer att bli förpassade till raster i skolan och kvällar/nätter samt ibland tidiga morgnar. Jag hävdar att en rätt balans mellan alla dessa saker kan komma att göra att jag mår bättre i förlängningen och att jag faktiskt kan känna mig effektiv då all energi töms varje dag, men i olika fack. Blir balansen fel, då kan det bära åt helskotta. För jag vill ju finnas kvar för barn och fru även de timmar och dagar som jag de facto är hemma. Skulle jag dock inte ha alla dessa delar undrar jag om jag inte skulle snöa in mig på något och bli riktigt svår att ha och göra med för alla...
Detta är mina skolkolleger. Med dem tillbringar jag tiden varje vardag under dessa nämnda 9 månader.
 
Vad detta egentligen syftar på är att jag gör det jag vill göra och på samma gång det jag måste göra. Det är långt ifrån lätt, men kan komma att bli rätt!
Här står de. De som jag jobbar för att ska kunna få vara artister. Just hit, till Övre Plan i Åbo ska vi förresten igen nu på lördag
 
Om ni inte ännu googlade på Vogonpoesi, gör det. Beskrivningen ni får anpassar ni sedan på videoanalysmöte. Bastu i kväll Kickan! Bastu i kväll!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0