Det kan du räkna ut...

Först kommer nu ett påstående som föga har med fotboll att göra, eller visst om man vill det. Detta är emellertid en ytterst het potatis på min arbetsplats just nu.. Jag påstår helt allvarligt att matematik är något människan uppfunnit och att den är fullständigt abstrakt. Däremot syftar historia och religion på faktiska skeenden och blir mer konkret. Matematiken kan i sin tur fungera som ett utmärkt hjälpmedel för både historia, religion och varför inte fotboll... I min värld är detta fullständigt klart. Men inte för matematiklärarna som verkar tro att de själva är hela ljuset, hela sanningen och hela vägen.. Nåja. Nu har vi nåt att prata om i alla fall...

Som jag nämnde i gårdagens text tror jag att den viktigaste kunskapen vi människor besitter är den att vi inte besitter all kunskap. Detta kom i dagen väldigt tydligt på ÅUs morgonträning då vi tränade frisparkar. Min planerade frisparksmodell kom i slutet av passet att se väldigt annorlunda ut än jag tänkt mig den från början. Dock tycker jag den blev bara bättre då spelarna och Robban kom in och tyckte, vände och vred på min sanning... Sen körde Taina en variant också... Gör vi mål på Tainas variant på lördag kommer jag att bjuda Robban på två öl, hörde jag mig lova. Trots det hoppas jag på riktigt att den lyckas. Kan bli årets mål i ligan!

I kväll samlas ÅU ännu en gång för att förbereda för matchen i Kuopio. En riktig höjdare väntar vi oss. Honka klarade vi. KMF blir oerhört tuffa på sin hemmaplan. Laguttagningen är härligt oviss ännu i skrivande stund. Jag kommer att komma med ett förslag. Robban kommer att ha ett förlsag han med som vi stöter och blöter. Thias funderar på om han ska ta ut Maria.. Och sen har han garanterat synpunkter även på övriga laget. I dag hoppas vi även att vi kan få använda hela planen utan att nybörjargruppen för P och F 02 eller vad det kan ha varit kommer in och vill ha 1/3. Då kan vi träna det vi tänkte träna i går...

ÅU ska ut på jakt! Chikwelus gamla kompis finns i Kuopio!

I morgon kväll har vi ledigt för att packa. Då ska jag försöka lufta min fästmö, som vill bli luftad... Vad månne man kan hitta på? Förslag?!

Även en hälsning till min syster! "You´ll never walk alone"!

Kommentarer
Postat av: Rösten från öster

Nu du Mikael, skall du inte påstå att matematiken är ett människopåfund av ondo. Klart att människan kommit på matematiken, men bara på grund av att de visa kunde se samband mellan natur och matematik, som finns överallt runt omkring oss.

2009-05-07 @ 20:33:05
Postat av: Anonym

När har jag sagt att det skulle vara av ondo? I övrigt har du rätt! Just det menar jag!

2009-05-07 @ 20:43:57
Postat av: Max

2+2=5

2009-05-08 @ 00:06:10
Postat av: MV

Max har mer rätt än man kan tro!

2009-05-08 @ 07:32:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0