My day and the beautiful game

Trots att det vackra namnet på titeln här ofan syftar på Pelés självbiografi har det nog mest varit en another bloody monday. I familjen Dahlin har man förstås varit glada, med orsak. 53 cm och 4300g vägde den nye killen och man kan bara, än en gång, gratulera.

En sista sak bara fattas, så här på kvällen, då man egentligen borde rätta prov, men inte kan för att det finns så mycket i huvet och kroppen som kliar och pirrar, och det är vilka två spelare vi får låna av IFK för våra onsdags och torsdagsträningar. Nu då Taina och Maiju ska till Tukholma för att träna med Christer Svenssons lag och Eve samt  Jode är på sina håll och Elin dessutom är smått sjuk, är det ju viktigt att vi kan träna bra och förbereda oss dels för ligacupmatchen på söndag, dels för säsongen 2009. Nåja. Den sprudlande välmenande vi-anda som finns mellan IFK och oss gör ju detta till ett minimalt problem. Annat var det förr.

Förr


 Nu, då chefen är på pappauppdrag, vilket han SKA vara, är det jag och Thias (bilden) som råder på träningarna.

En helt ok träning fick vi faktiskt till i kväll i Eckerö. Årspremiär för stafettlöpning och trezonsspel.  Det jobbiga var tyvärr slutet, då Frida tog sig till att krossa Tainas tumme. Vi tror alla på henne (Taina) då hon  nu meddelar att hon är i form och VISST kommer att åka till Sverige. men ont det hade hon. Faktiskt så ont att jag själv funderade hur jag skulle ha det om jag skadade någon av mina tio tummar, alltså de där som växer upp mitt i handen. Du vet älskling.. (Hon läser alltid mina texter säger hon åtminstone).

Buse


Ont i tumjäveln

Förresten. Om ni saknat Åsa kan jag berätta att hon redan gjort come back. Målvakten som räddade TPS i helgen genom att agera vägg och hjälpa åbobrittorna (vars förhatliga manliga ishockeybröder slog ut mitt HIFK ur ishockeyligan till min vrede och förtörnelse) till en 4-1 seger över NiceFutis.

Åsa (detta är förresten den första av dagens bilder som INTE är tagen av PetEr)

Med tanke på det i övrigt comebackstinnade öspelslaget, enligt vad förhandsanalyserna gör gällande, är det väldigt glädjande att Åsa både tränar och spelar. ÅFF ledningen (tänker på damlagets tränare) sitter säkert och gottar sig.

ÅFF damers tränare i sommarens öspel


Viktigt här att inte missförstå. Många verkar vara väldigt känsliga och tror att jag menar illa har jag märkt. Jag önskar Benko, Per och hela det åländska laget all lycka och välgång i årets öspel. Det var kul att vara med. Hoppas ni kan ta den segern jag drömt att Åland ska ha. Jag fick ju en själv. Vinner ni i sommar blir det för oss alla!

Jau jau. Tar tid dethär... Nu borde jag joina henne som säger sig läsa alla mina texter... Sova liksom. Sova med apans vrede! Sova tills inte ens en rysse stekt i smör kan rubba RAM fasen. Sova!

I morgon lång dag på jobbet och sedan hjälpa Lena kring tisdagsträningen...

Kommentarer
Postat av: Max

Tid: för sent

Tillstånd: irriterad på 282 fotnoter

Låt: Counting Crows - Accidentally in Love



Är HJK han, hon, den eller det?

2009-03-10 @ 02:35:45
Postat av: MV

HJK är HJK. Wanha kunnon Klubi!

2009-03-10 @ 07:11:20
Postat av: Rösten från öster

Vad för konstigt var det nu att HIFK skulle åka ut mot de svartvita från fornstora dar? Nada. Helt väntat

2009-03-10 @ 07:14:22
Postat av: MV

Jag minns då Rösten från öster svor för spaderessen ifrån Björneborg! Judas!!! Då vi talar kendo (=ishockey) är det bara HIFK för mig. Precis som HJK i fotboll.



Att jag sedan älskar även de andra klubbarna jag jobbar för har mer att göra med att jag älskar mitt jobb!



Hur var det man sade i Italien:"En man kan äska många kvinnor, men bara ett fotbollslag". Själv älskar jag tre kvinnor (ok, två av dem är väl lite unga,män ändå kvinnliga...).



Oväntat vet jag väl ej, för att återkomma till klubbekriget... Men ack så smärtsamt. Via Dolorosa, lite som i Fever pitch.. Kriser får en att växa!

2009-03-10 @ 08:21:04
Postat av: Rösten från öster

den s.k. Judas måste försvara sig. på den tiden då nutidens läsares mormor sprang på gammeldans, så höll sig en av de tre vise österlänningarna på spader äss, men det grundade sig helt och hållet på att de två bästa spelarna av den tiden (VPK, eller FBK på den svenska OCH damen från Java).



Sedan då det gick upp för en var man var född så var beslutet inte svårt att inse var hjärtat alltid funnits, i kuppis ishall på vintern.



På samma sätt som Super-Mac valde klubben åt mig i England, och sen dess finns där ju bara ett röd-vitt lag på denna jord. Men i finland är det ju TPS som gäller. Men käre MV hur går det när de svartgula ÅIF ställs mot HJK?

2009-03-10 @ 14:27:33
Postat av: MV

Om de svartgula, som numera till min förfäran visat sig vara mer blå, ÅIF skulle ställas mot HJK skulle det resultera i jordskredsseger för HJK så klart. Om du menar vem jag skulle heja på skulle jag självklart ha sympatier för bägge. Om det gällde att offra en kroppsdel för nåndera vore det dock HJK. Den gnista som tändes i mitt bröst under säsongerna 1984 och 1985 har lett till en brasa som inte släcks. Detta gäller så klart enbart herrfotboll, precis som gällande England, som vid sidan av mitt eget fosterland fick mig knäsvag så sent som 1990.



Om RfÖ med Super Mac avser Malcolm McDonald, vilket han ju gör, kan även han bevisa att kärleken inte väljer vem den uppsöker. Den tidens Arsenal var ju på riktigt BORING.



Personligen föredrar jag en annan Super Mac. Mac Mahony, eller som han numera av nån besynnerlig orsak heter, Hamish Belfour... Då blir ju klubben Princes Park FC och landet Skottland. Ibland bara är saker på ett visst sätt!!!

2009-03-10 @ 20:54:58
Postat av: Rösten från öster

Arsenal boring, in your wet dreams :-), inte om man jämför med andra lag. Det kan ju hända att dessa två Super-Mac bidrog till val av lag. Var hittar du denna Hamish Belfour. Nå väl så länge det inte är Amish belfour...

Måste väl medge nu när man ser på UCL att Liverpool spelar bra, skulle nästan tro att de saknar de vita ärmarna på skjortan.

Men den tredje visa österlänningen är nog glad nu!!!1

2009-03-10 @ 21:50:28
Postat av: MV

Jo... Dom brukar det dom röda. Visste du/ni förresten att Liverpool FC grundades ur Everton då finansiärerna inte kunde enas på Anfield? Ursprungsklubben, Everton fick aldrig tillgång till den arena man egentligen byggt för dem. De fick flytta till Goodison Park. Everton var för övrigt den sista av de engelska proffsklubbarna (talar om gamla goda Football league nu) som aldrig haft en färgad spelare kontrakterad... So changes the times.



Vise österlänning 3 har mycket att glädjas åt med sin spanjor, precis som ÖfV med sin Fransos. Jag har nog bara en engelsman jag... Men FA Cupen tog vi 1896 och division 4 vann vi 1970. Två omgångar in på säsongen 1985-86 ledde vi dessutom högsta ligan. (Gamla goda division 1). Jimmy Sirrell in memoriam!

2009-03-10 @ 22:32:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0