Vad gör man?

Nu, tre dagar in i grundskolornas sommarlov (enligt åländsk tideräkning) får jag igen de där klassiska frågorna av folk: "Vad gör ni lärare egentligen nu på sommaren?"... Jaa. Vad svarar man? Vad gör folk i allmänhet som inte har schemalagt jobb för dagen? Vad gör vanliga människor då de har semester? I mitt fall märker jag att jag nu plötsligt, förutom den där enorma trötthetskänslan som alltid infinner sig då de enormt stressiga sista jobbveckorna avslutats såväl till jul som till sommar, att jag har tid... Tid att fundera och planera. Tid att lite ordna med saker. Detta kommer inom några dagar att allt mer utvecklas mot "tid att fokusera".. Egentligen kom min syster närmast inpå då hon konstaterade att "nu har du ju bara ett jobb!". Så sant så sant. Märkte i går att tränarjobbet egentligen är något jag kunde ägna mig åt helt och hållet, bara nån betalade... Inte så att jag inte skulle vilja vara lärare. Men både lärar- och tränarjobbet (fast jag nu bara är assisterande just nu) är var för sig såpass psykiskt krävande, med allt runtomkring, att bägge nog fyller sin funktion som "innehåll i livet". Det står även klart att man inte på den nivån jag nu befinner mig kunde palla för att både jobba heltid som lärare (eller nåt annat) och dessutom ha helhetsansvaret för Åland United. Därför är ju Robban proffs och jag och Thias amatörer.. Skulle nåt ändras, skulle jag åtminstone behöva gå ner på halvtid som lärare, annars skulle inget alls funka! Skönt alltså nu att kunna fokusera och därtill ha tid att andas, gå med hunden och prata lite med "vanliga människor". Märkte även att jag läste tidningen i går...

Här mitt gäng som jag jobbar med!


I dag har det varit kontroll på mödrarådgivningen. Kul att hänga med som farsa... Trots att jag ju varit i samma sits förut känns det faktiskt bra att kunna vara lite delaktig i detta projekt även. Hörde hjärtljud och kunde konstatera att av alla mina barn var detta det mesta jag hört av nån av dem denna vecka.. Jag vet att ni finns och blir väldans glad om ni hör av er! Nåja, som om de skulle läsa... Både Sassa och Bebbe mår bra, precis som de tre barnen jag förfogar över på avstånd Vad kunde vara bättre då säg?!


Förstod att spelarna i ÅU gärna skulle ha tränat lite hårdare i går. Nu är det så, att vi, men de mängder vi kör och efter förra veckans resande och flaxande faktiskt behöver gå lite ner och satsa på kvalitet istället för kvantitet. Att Robban väljer att köra nummerboll trots församlingens hat, innebär bara att man får göra det bästa av situationen (läs vara proffs). Själv tyckte jag faktiskt att gårdagsträningen blev riktigt bra! Min del förflöt i stort sätt som planerat... I dag ledigt och sen kan vi köra fyra bra träningspass på torsdag, fredag och lördag innan det brakar löst på WHA lördag eftermiddag. Riktigt mediaheta lär vi vara också. HBL gör reportage i dag, Krille själv messade och ville ha info som Max redan gett honom på www.naisfutis,net . På torsdag 16.30 hoppas vi sedan att många sluter upp på vår presskonferens.

En fråga som ställts är hur spelarna fixar denna rumba. Jag tror de fixar den hur bra som helst... Åländskorna är ju vana att överskrida nyhetströskeln lite nu och då och för importerna måste detta ju vara hur kul som helst!

Så här kunde det också ha varit.. Googlade på "lätt träning" och fann denna bild.

I dag ska jag boka resorna mina till Vasa och tillbaka.. Få se var och hur man firar midsommar detta år... I kväll är det stort uppbåd på Olympiastadion. Ryssland ska slås! Dessutom kör distriktscuplaget generalrepetition mot Östernäs.. Till råga på allt har jag sagt åt Sassa att jag ska vara hemma... Få se hur vi löser den definitionen.. Såväl här i mitt hem på Styrmansgatan, som vid planen i Jomala, eller i en TV soffa där Canal+ visas... Där kan jag lämna min hatt... Egentligen är sanningen hur jag prioriterar idag rätt enkel... Men vad tycker läsarna?

Ska det bli Limpan?

..Eller Jari?

Eller bägge, på alternativt vis... Huvudsaken att man trivs, är uppdaterad och kan verka professionellt samt tar hand om det man är ansvarig för och älskar... Inte sant?!


Kommentarer
Postat av: Max

Du ser såklart The Artist vid Jomala för att snabbt gasa vidare till närmaste bar med Canal plus. Efter att ha firat Finlands seger dimpar du hem klockan 23.59 och kan med gott samvete konstatera att du nog också hunnit uppfylla definitionen på att "vara hemma idag".



mvh,



singeln

2009-06-10 @ 11:37:29
Postat av: MV

Tack!



Flere förslag?

2009-06-10 @ 11:41:00
Postat av: limpan

såklart att du sku ha kommit o tittat! :D

2009-06-14 @ 10:38:59
Postat av: Anonym

Oj va jag kommer att se dig nu i Vasa! Se till att vara bra!!! 4 matcher flicka lilla!!! Lycka till även i dag med Östernäs!!!

2009-06-14 @ 12:18:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0