Summertime

. and I´m feelin hot hot hot...

Hemma från ett Lahtis som faktiskt hade kört ut bobollskillarna från Kisapuisto. Nån nytta med gamle landslagscentern Juha Annunuen som vaktis då tydligen. Planen var superb, omklädningsrummen precis intill och precis som jag minns dem från då vi steg till Ettan med IF Gnistan år 1995. Jag tror inte ens någon städat där sedan dess... Klassisk mark.. Nåja. Förutsättningarna var bra! Att vi dessutom kunde vinna trots att allt inte riktigt klaffade ute på planen var också bra! Vi leder ännu ligan och HJK har det tungt tungt tungt.. Honka-Make var på plats, iklädd landslagets kläder och skuffande en barnkärra.. I övrigt hade vi som traditionen i år bjudit, en trogen anhängarskara i publiken. Åtminstone Katis och Tainas föräldrar, samt mina... och sedan Addes morfar gjorde att vår fastländska supporterklubb var representerad. Sedan fanns ju då Radio Dan där, men han fick betalt så det räknas inte...

Med flit har jag denna förmiddag låtit mig svepas in i en härlig avstressad sommarlovskänsla. Hundfan stod visserligen och skrapade och förde nåt underligt gutturalt ljud redan kvart i sex och orutinerad som jag är gick jag ut med skrället. Läste därmed lokaltidingarna redan kvart över sex min första lediga morgon... Då Sassa, som i dag börjar jobba på Posten vaknade visste hon inte att jag varit ute. Jag som trodde jag smög som en elefant... Tydligen inte då...

Löst, ledigt och härligt! Jag ska bara för att visa mitt oberoende inte åka till skolan i dag, fast där nog finns att göra... I dag ska jag vara ledig! ÅU kör personlig rehab i dag. Simning, jogging, bubbelpool vattenrutchbana whatever... Jag skall bara skriva matchrapport, pressmeddelande för vår stora presskonferens på torsdag, förmedla laget om fotograferingen i morgon klockan 17, boka träningsplan för lördag förmiddag, rasta hunden, bädda, diska och vika tvätt... Och kanske äta, såg att Sassa köpt korv!!!!!

I morgon firar Åland självstyrelsedag. Det betyder att ÅU spelarna inte kan köra sin planerade styrketräning som morgonpass... Det blir en specialversion och sen ska vi alltså fotograferas och sedan träna på kvällen.

Börjar redan nu hetsa angående lördagen. De kolleger som varit i min närvaro den senaste tiden kanske hört mig säga "välkommen på hemmamatch". Nu är det så, att Åland United ligger så mycket bättre till än något annat åländskt fotbollslag någonsin gjort, alla kategorier. Det är sommar och förhoppningsvis sol, i början av juni... Vi spelar mot seriejumbon på nationalarenan WHA, som folk gapar om att vi alltid borde spela på... Kom nu för tusan och se! Gillar ni det inte, skit då i att komma på nytt! Men ge ÅU och damfotbollen en chans!!!! Now or never!!! Lite sådant hoppas vi få sagt på vår presskonferens på torsdag också.. Sen erbjuds spelarna en lysande möjlighet att spela ut. Måste dock minnas att PuiU, tabelläget till trots inte är lätta att göra mål mot...

Japps... Hunden har varit tyst länge nu. Betyder det att den bajsat utan promenad... Hoppas inte.

Räcker inte ÅU för att komma på lördag, kan man veta att även ligans äldsta spelare, Maija Liukkonen (53) uppträder. Fylld av respekt och beundran är man!!!

Det här är Bella, som i går kissade på Dahlins grindstolpe, bara för att jag inte själv vågar...

Kommentarer
Postat av: Simon Holmström

Javisst blir det halvdant. Det finns många förslag. Skolans ansvar i miljöfrågor kan åtgärdas genom att ett litet "utskott" bestående av och lärare tillsammans agerar för en bättre framtid. "Utskottet" skulle också kunna skicka skrivelser till andra skolor för sammarbete och dylikt.



Skolan måste även se till att eleverna får näringsrik och miljövänlig mat. Ett nytt matsystem borde införas över hela Åland där man kan ta reda på var maten kommer ifrån, hur råvarorna tillvarkas och dylikt, och därutefter påverka inköpen och beredningen av maten.



Lärarna, förutom du, borde i större grad rikta in sig på elevernas egna åsikter och tankar i ämnet. Det handlar inte om att man ska tanka in massor med information. Det handlar om att lära sig att lära sig och att behandla det som man lärt sig genom att lära sig.



Det var några exempel.

2009-06-08 @ 15:03:28
URL: http://simonkolina.blogg.se/
Postat av: Max

Okej okej. Jag kommer väl då.

2009-06-08 @ 15:04:20
Postat av: MV

Tack till er båda. Bägges synpunkter och ageranden, fastän dessa riktar sig mot olika delar av min verksamhet som yrkesmänniska kommer att uppskattas och behandlas...



Amen!

2009-06-08 @ 15:08:18
Postat av: Annika

Tyvärr, Åland är så avlägset beläget. Men kanske en vacker dag :) Har faktiskt bekanta där. Fotbollsmänskor, surprise (även en domare).

Låter härligt med semester, men efter midsommaren får jag sälla mig till den lyckliga skaran. Trött efter flyttkarusellen, så det ska göra susen.



Mycket glädjande att följa ÅU:s framfart. Roligt med utmanare mot gamlingarna HJK o Honka. Kör hårt!

2009-06-09 @ 07:05:42
Postat av: MV

"Kontinenten är isolerad" sa engelsmannen då det låg dimma över engelska kanalen:-)

Nä, det var nog närmas ålänningar jag vill kalla in på lördag. men alla som bara vill är ju mer än välkomna så klart!

Vilken domare talar vi om? Så kan jag hälsa...

2009-06-09 @ 08:53:43
Postat av: Annika

Granberg Per-Ole. Dömer väl inte så aktivt längre,men har varit på rätt hög nivå. Känner du honom?

2009-06-09 @ 10:06:06
Postat av: MV

Visst gör jag det! Ska hälsa nästa gång jag ser honom..

2009-06-09 @ 10:20:58
Postat av: Annika

Prima! Det räcker att du säger Annika. Hälsa Gun-Lis också!

2009-06-09 @ 10:43:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0