Diva och Pissgurka

Vid frukostbordet ringde min nya (!) telefon som Linda i går hjälpte mig inhandla. Då jag svarade presenterade sig AH från Tidningen Åland. Han ville ställa några frågor om helgens match... Hör och häpna. I vanliga fall hade jag satt igång en monolog på 25 minuter och sedan svarat på några frågor till, eftersom jag tycker det är både viktigt och bra att vi uppmärksammas i media. I dag fick jag dock lov att säga "Inga kommentarer".  Pojken i andra ändan hängde inte riktigt med i svängarna, och det förstår jag. Divafasoner av detta slag är inte vanliga på Åland..

Det hela härrör sig från vår presskonferens i går inför träningen. Två medier dök upp av ca 10 inbjudna. Då vi hade mobiliserat med 4 spelare, alla tränare och fri tillgång till lagets egna utrymmen, samt bokat en hel timme för intervjuer osv beslöt vi att vi kör med denna policy. OM ÅU ordnar presskonferens eller allmänna infotillställningar där vi klargör att vi informerar om kommande match, då svarar vi på frågor där, på plats! Om vi INTE arrangerar någon inbjuden tillställning, då är det ok att ringa då det passar en själv.. Nu hade ju Ålandstidningen, med en sommarvikarie i spetsen inte någon aning om att vi skulle göra så här, men eftersom man hävdar att man tar seriöst på Åland United och att vi ska ta seriöst på Ålandstidningen kunde man ha meddelat oss att man tyvärr inte kunde vara med på presskonferensen och bett om lov att göra reportaget på annat sätt. Låter detta snobbigt? Kanske.. Men om vi ska kunna höja profilen och ge en uppfattning om att vi sysslar med professionell verksamhet är det kanske lite så här vi ska gå. Som Robban säger i andra sammanhang: "Det är inte vi som ska anpassa oss, det är de andra som ska anpassa sig efter oss".

Bild ur dagens Nya Åland- Jamppa utanför vårt omklädningsrum

Bild ur dagens Ålandstidning- Micke Granskog vid presskonferens arrangerad av IFK Mariehamn

Vad övrigt. Gårdagsträningen förflöt väl i stora drag väl. Lite tunga kroppar ännu, trots ledigheten på onsdag, men ivern gällande helgens match är det inget fel på. Då man kom hem hade Bella kissat över hela lägenheten eftersom A: Linda och Rufus dörk upp på dagen och sprang henne till vansinne då vi rastade henne. B: Till följd av A kom vi inte ut på nytt före det var dags för mig att åka på träning och Sassa hade nånslags hemlig samling här hemma och Bella blev helt enkelt nödig och lät det komma där hon tyckte. Det blev mattan... Sen fick jag köra en powerlöpning med hundstackarn då jag kommit hem från träningen...

I dag skiner solen. Klockan 12 ska ÅUs sportgrupp sammanträda på "Svarta Katten"... Lite som "Freemasons´Tavern" där de ursprungliga fotbollsreglerna skrevs i samband med grundandet av FA 1863... Nu begränsar sig detta möte till Åland Uniteds sportsliga förehavanden och det ska bli intressant faktiskt. Träning sedan. Lite hörnor ska vi nöta tror jag. De var väldans farliga i början av säsongen, men nu har de urvattnats till närapå ingenting alls...

Sen, inte minst. Jag ska DAMMSUGA!

Hej hej..

Kommentarer
Postat av: Annika

Hejsan!



Du gjorde helt rätt vad beträffar reportern! Om inte journalisterna orkar masa sig iväg då man ordnar presskonferens får det vara!



Hejsvejs!

2009-06-12 @ 10:11:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0