Rubriker!

"Drevet går" säger de ofta i Sverige då pressen jagar någon person och plockar fram detalj efter detalj som i längden skadar människan. Men tidningarna de gör pengar för folk vill läsa.

Den åländska pressen börjar nu tröttna på Åland Uniteds flata approach. Vi spelar en match i taget och jobbar sakligt för att spela så bra som möjligt i varje match. Under våren satte journalisterna inga direkta ord i våra munnar, men ett ständigt fiskande efter häftiga uttalanden kunde märkas.

Nu, då höstomgången inleds har de tydligen hittat rätt. Man har väl gått på nån slags tabloidkurs i London kan tänka.

Nya Åland frågar Robban om vi har fokus inställt på fler förstärkningar om det blir Europa nästa år. Robban framhåller, faktiskt helt ärligt att det vi fokuserar på är att stå upp mot Nice Futis på lördag (i dag!). "Men OM ni skulle vinna ligan, då satsar ni på Europa va?" nojsar journalisten. Robban svarar:"Ja, det lag som vinner ligan kommer att spela Champions League nästa år. Just nu leder vi ligan med en poäng och är självklart med och slåss".
Resultat: Nya Åland basunerar ut med stora rubriker: "ÅLAND UNITED HAR VISIONER OM EUROPA!"

I går då jag diskade och pratade med barnen ringer Ålandstidningen och undrade vem som gynnas av en eventuellt blöt plan. Jag svarar att en blöt plan säkert bättre rimmar med Nice Futis spelstil, men att jag inte är orolig eftersom vi kan variera vår egen spelidé efter alla förhållanden.
Resultat: Ålandstidningends rubrik: "MOTIGT FÖR UNITED"- under det text om hur gårdagens skyfall kan ge Nice Futis en fördel i dag...

Fler och fler utmaningar kryper fram som synes. Funderar på att ge dem en riktig anka nån gång... Måste bara få det okejat först eftersom jag har ett visst ansvar gentemot min arbetsgivare...

Här håller Uwak på att rinna igenom Honkas backlinje i går. 1-0 till KMF och vi har guldjagande nigerianskor här på Åland nästa helg! 

Matchnerver här, kan jag erkänna! Får väl lugna mig lite och åka ut till Markusböle. IFK damerna har träningsmatch om en timme typ.. Sen är här en massa möhippefirande damer som löper ut och in också... Bäst att vara påklädd..
14.30 samling en par hus uppåt och sen bara upp till bevis igen då. Åland United: Jag tror på oss!!!!

Sedan då Jodes skada. Korsbandet av och good night! Sådant hör till och fotbollen är grym! Men man unnar ingen sådant här.

All eventuell framgång vi uppnår med ÅU är även Joanna Jutis framgång! För alltid ingår hon i ÅU truppen 2009!

Den roliga motsatsen är att Jamppa startar i dag! Hon hade sitt halvår, men nu ska hon vara tillbaka! Skaka Björneborg! Åland United är redo!!!!!!

Kommentarer
Postat av: Annika

Jo, man borde alltid få läsa igenom det som tidningarna ska trycka, och godkänna det först. Känner igen detdär-"men sådär sade jag inte"...Vet inte om det är bättre att dom skriver-eller låter bli. Men domdär rubrikerna liknar mer Expressen o d än dagstidningar..



Fotboll kan vara konstigt. Kommer just från en match som slutade 1-0, men borde slutat 10-0...hur svårt kan det vara att få bollen i mål ibland...men ett annat år hade säkert motståndarna vunnit med 1-0 i stället, kontringslägen fanns.

2009-07-25 @ 16:49:23
Postat av: MV

Faast det inte alltid känns så just då, men det är det som är det fina med fotboll! Och tidningar...kanske:-)

Själv kom jag just hem från en match som slutade 2-0. U19 EM final i TV men grannarna vill ha ut mig på grill- och ölfest... De var och såg oss för första gången i dag, så man kanske får lov att gå ut... Men liiite fotboll måste man väl se först...

2009-07-25 @ 17:56:56
Postat av: Annika

Såg U19-finalen bitvis. Av det jag såg var England fantastiskt bra. Sverige hade inget att sätta emot.



Trevlig grillfest! :)

2009-07-25 @ 19:59:58
Postat av: MV

Jo, jag måste ju se matchen slut jag med. Football´s coming home, eller vad sjöng de 1996?!

Vi har en intressant grillfest. En av gästerna har redan meddelat att han gör 7 mål på 10 skott mot Maria Rönnbäck! Inte an chans säger jag. Kvällens projekt blir att få honom lova pengar om han inte gör det och sen få honom till våra träningar på måndag!!!!!!

2009-07-25 @ 20:15:59
Postat av: Annika

Haha :) Lycka till med målspottaren!!

2009-07-25 @ 20:43:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0