Gräsrötter

Mycket fokuseras kring gräs här i spalten nu.. Gräset på Jomalas Vikingavall var blött denna tidiga måndagsmorgon.. Vi samarbetar smidigt med head coach och försöker komma framåt enligt en grov plan, som sedan detaljplaneras av någondera- ofta så att Robban bestämmer hur och jag försöker uppfylla. Ibland hamnar vi lite ifrån och då får man se till att korrigera, eller omvärdera. Denna morgon var inte dålig på något sätt. Jag menar spelarna drev, vände, väggade, sköt och ändå var arbetssekvenserna så korta de skulle vara i allt sitt efter matchen stuk. Maria fick sin uppvärmning och sina skott och då brukar hon vara nöjd. Så fick hon köra dårspurter efteråt och blev antagligen ännu nöjdare. Minst nöjd var säkert jag, men om laget i sig mår bra har det ingen betydelse...

Visst kunde man liksom "gå på jobb" och kvittera ut den fantastiska lönen man har. I skolan skämtar vi ju om att ingen ändå bryr sig vad man gör om man väl fått fast anställning. Ändå vet vi alla att det inte är så. Man känner ett ansvar för gruppen och på samma gång vill man utveckla både den och sig själv genom att göra ett allt bättre jobb.Precis som i skolan betyder inte "ett bättre jobb" som fotbollstränare att man ska kunna dra upp kaniner ur hatten varje dag och bjuda på skoj, glam och spännande äventyr. Det gäller att finna kärnan i arbetet och skapa förutsättningar för utveckling. I morse nådde mitt budskap inte riktigt dit jag ville. Då var det bäst, just i denna situation att stiga bakåt och låta Robban föra det vidare. Lagspel varde här... I kväll nya äventyr, denna gång på Markusböle.

Koordinator blir väl min roll i kväll. Kent ska upp och skolas in i målvaktsuppvärmarens underbara liv. Jag ska sparka liv i några spelare som inte spelade fullt ut i helgen och sedan ska nånslags samkörning uppnås med IFKs damer som tränar på samma plats. Efter träningen ska jag belönas genom att få äta på restaurang. Hoppas få veta vilken restaurang och vilken tid exakt osv.. Men som allt nu är så skall man inte bestämma sådant, utan "man hörs" så där diffust.. Håller en alert i alla fall. Och inte är det alls så där illa som det låter heller.

Hannah deltog i morgonträningen, vilken blev hennes sista med ÅU denna gång. Good luck even this following season!


Detta är VIFK. Alltså FUN mästarinnorna 2009.
För oinvigda kan jag berätta att FUN turneringen är en inofficiell (men ändå officiell) FM turnering för C15 flickor. Då man följde med turneringen på avstånd kändes det fascinerande då man kände igen ca 80% av målskyttarna från distriktslagsturneringen (ok även regionturneringen och nån landskamp för enstaka). Är det bra eller dåligt att landets största talanger samlas i samma klubblag? Flere åsikter kan finnas... Jag kan ta ställning till det själv om behov finns!

Och sen (trumvirvel...)

Silverlaget Hoo Gee... En gammal bild förvisso, men många av Gäddviks hjältinnor från FUN-09 finns med även här! Only for you Max! Grattis till hela laget förresten...

Nu såg jag att konspirationsteorierna startade igen i Ålandstidningens diskussionsforum. Nu är någon igen övertygad om att finnarna förtrycker Åland eftersom ingen ÅU spelare är i landslaget... Ja, ja.. Som sagt. Jag tycker nog att en par kunde ha gått in i truppen, men jag vet att det inte finns något som ens liknar konspiration. Landslaget behöver alla sina bästa spelare oavsett var de bor! Det är upp till tränaren att bedöma vem som platsar!

Hoppas bara inte detta är Mickos taktik inför Nord-Irland:

Eller är det KMF som tränar andra halvlek...

Kommentarer
Postat av: Max

Vet du vad det är som syns på HooGees logo?



Sen är det intressant med FUN-turneringen att tex spelare från 93-landslaget knappt nätade överhuvudtaget, men däremot sådana som inte ens ryms i distriktslaget gjorde massa mål.



Vi kan ju gå och förklara bort det med att dessa utvalda framtida landslagsspelare hade några sämre dagar och att de som nu lyckades säkert hade sina bästa dagar någonsin plus lite tur ("för inte är de ju ändå på landslagsnivå" sign. Beck, underteckn. översättn.). Eller så tar vi fram dendär spegeln och när vi tar en djup titt på oss själva kanske vi i bakgrunden ser en skymt av en hel hop potentiella framtida stjärnor.

2009-08-03 @ 11:09:00
Postat av: MV

Låt oss hoppas det finns massor med framtida stjärnor överallt!!! Dem vill vi ha i vårt damlandslag sedan!

2009-08-03 @ 11:26:53
Postat av: MS

Jag börjar bli en allt mer frekvent kommentator här. Det bör heta kommentator om man kommenterar (?).

Vi kan börja med taktiken här. "KMF som tränar andra halvlek"? Så vitt jag vet så blev bara en spelare utvisad i KMF. Då blev väl uppställning 3-5-1 i andra halvleken.



Jag har även lekt matematiker och statistiker idag som finns att njuta av på hemsidan vår. Lycka till ikväll så ska jag öva på att gifta mej.



/ GK-Coach

2009-08-03 @ 13:48:12
Postat av: MV

Som du vet överdriver man alltid i någon riktning då man tränar taktiska moment. KMFs 3-1-4-1 blev här 3-1-2-1-1 på träning, så de är förberedda även på det... Som i ishockey då man tränar 3v4 lägen osv...

Öva du så du inte behöver göra om det! Jag tränade för lite senast och därför får jag köra en andra omgång... Inte för att jag klagar över det förstås.

2009-08-03 @ 14:11:19
Postat av: Beck

När jag nu blev citerad av Max, en liten kommentar:

Jag tycker det är bra att olika spelare lyckas, det skulle vara otroligt frustrerande om det alltid skulle vara samma på topp.

2009-08-04 @ 09:01:48
Postat av: Beck

Lite till: Sen skall man inte stirra sej alltför blind på tex. målgörare statistik och ta den som nån absolut sanning. (Det är stor skillnad att som mittfältare göra några mål mot topplag eller som sniper stänka in tre-fyra baljor i en match mot ett uppgivet kölag.)

2009-08-04 @ 09:10:26
Postat av: MV

Du har så rätt Beck!

Därför har vi haft folk på plats som tittat på matcherna. Även i övrgt följs nog spelarna med. Jag som bara såg målskyttarna lade i detta fall så klart bara märke till dem, utan att alls veta hur de spelat i just de här matcherna i övrigt. Det vet dock de som sett turneringen på plats.

2009-08-04 @ 09:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0