En låååång fredag...

... sen är det dags!

Av lättja kopierar jag min text från en annan sida:

"Årets hittills största utmaning!
Honka borta! Traditionellt sätt är det endast HJK borta som uppnår samma skräckblandade adrenalinförtjusning i finländska damfotbollskretsar. Det skulle då vara Honka eller HJK hemma!
 
Trefaldiga finländska mästarna FC Honka har detta år på försäsongen drabbats av, för dem sällsynta problem. Mot alla tips förlorade man de två sista matcherna i Ligacupen och missade därmed semifinalerna. Detta var första gången i tränaren Marko Salorantas karriär i de gulsvarta som man inkasserade två förluster på raken. Till all lycka revanscherade man sig i ligapremiären förra veckan och tryckte ner TPS ordentligt med 6-1 borta.
 
En av orsakerna till Honkas slarv i ligacupen kan anses vara avbräcken på målvaktsfronten. Bägge landslagsmålvakterna Tinja-Riikka Korpela och Tinja Haikka har varit skadade, men mot TPS hade Korpela återtagit sin position och således sprider sig lugnet i laget.
 
Åland United har inte en så särdeles smickrande historia då det gäller möten med Honka. Ofta har förlustsiffrorna bivit stora. 0-0 hemma sommaren 2007 får ses som ett strålande undantag, men i Hagalund, där vi nu igen ska spela är hemmalaget orört. Som Caroline Sjöblom sade i radion i går är dock tiden inne då vi har realistisk möjlighet att ändra på detta. Lätt kommer det inte att bli. Honka är, förutom vana vid framgång, även hungriga och garanterat motiverade. På sin hemsida skriver de upp matchen som ett toppmöte och Saloranta kommer att krama sitt bästa ur sina spelare, det kan vi vara säkra på. Endast några unga talanger fattas, eftersom de är med i fotbolls VM för skolor. Och så reservmålvakten då.
 
Åland United har hela veckan dels sugit på segerkaramellen från förra veckan. Dels har vi sett framåt och gjort en riktigt bra träningsvecka. Motivationen har lyst i spelarnas ögon och konkurrensen om platserna i denna helgs startelva har varit stenhård, samt kommit i dagen i spelarnas agerande. I dag vill en ÅU spelare bevisa att hon hör hemma i startelvan, inte minst borta mot Honka. Den enda spelaren som nu fattas ur vår matchtrupp är fortsättningsvis Jannica Tjeder. Förutom rena ÅU spelare breddas matchtruppen denna påsk av Sigrid Salminen och Hanna Blomberg från IFK Mariehamn.
 
Både hemmatränare Saloranta och Bortatränare Dahlin bedömer kampen på förhand sett såsom väldigt jämn. Avgörandet tror bägge coach att kommer att falla på fasta situationer. Flere nickmål då? På lördag kväll vet vi!
 
Avspark i Hagalund på lördag klockan 15.00."

Anna ska få jobba!

Men först alltså nu en lång (skön) långfredag här hemma! Sassa stryker och jag försöker se ut som om jag gör nåt jätteviktigt... Jo. Lådorna ska nog fixas....

Hatten av för det Åland United håller på att bli... Nu hade vi till och med planerad reseledning för denna helg! Tack Viveca för detta. Även spelarna beter sig mer och mer som riktiga fotbollsspelare. Ingen nämnd , ingen glömd här just nu!

Familjen Juti...

Tainas hörnvariant ska jag rita upp för Robban dock.. Blev lite oklart på träningen i går då ingendera riktigt förstod vad den andre sa:-)

Dessutom hittade jag ett gömt påskägg i går kväll då jag kom hem! Innehållet var fantastiskt.. Tänk att en kvinna kan veta precis då en man behöver B-vitamintillskott!!!!!!

Glad påsk! Sen i morgon...

Även Hanna ska göra resan över havet och klä sig i samma dräkt som kapten Sarah!

Kommentarer
Postat av: Rösten från öster

Önskar glad Påsk och lycka till i esbo, fastän esbolagets honkatt från undertecknads "walkabouts". klart ÅU skall vinna!

2009-04-10 @ 12:45:45
Postat av: MV

Jo. Anna e från Pargas:-)

En riktigt lång fredag och sedan även en glad påsk till er alla!!!

2009-04-10 @ 17:10:35
Postat av: Max

I Pargas finns två bra saker. Färjan till Nagu och Archipelagia Golf :)

2009-04-10 @ 21:19:59
Postat av: hanna

psssssssssst! om du gillar min blogg kanske du vill hjälpa mig, genom att rösta på mig som veckans blogg på : http://jagheterintesune.blogg.se/2009/april/utkast-1-1.html#comment



jag är nummer 4 :) vore supergulligt, kram hanna<3

2009-04-10 @ 21:24:06
URL: http://hannajohansson.blogg.se/
Postat av: Rösten från öster

Ett litet påhopp, men den som ger sig på Goljat skall se David som står bakom med stenen i högsta hugg. Senaste VM-kvalmatch, målskytt: J.J från Pargas. Ishockey: Vem sköt ut HIFK från playoff, om inte ville vahalahti i TPS. och så jag som bevis på att de går att flytta åt andra hållet oxå. UGH som Mv sade

2009-04-10 @ 22:03:08
Postat av: Max

Vad är playoff och vem är JJ?



okejokej, jag nämner två till bra saker från Pargas: Anna Westerlund och Jessica Thorn.



Nu snackar vi damfotboll alltså ;)

2009-04-11 @ 04:08:11
Postat av: pans

öl i ägg är gott.. hälsningar från strängnäs

2009-04-11 @ 10:54:53
Postat av: MV

Jag gillar öl, ägg, Anna Westerlund, Jessica Thorn, Pargas och HIFK..

Mutta missä on JJ??



Hälsningar från Vikingline till såväl Pargas, Helsingfors, Strängnäs som till Hanna, wherever you are:-)

2009-04-11 @ 21:19:47
Postat av: Rösten från öster

Kan hålla med att vi håller oss till damfotboll, men vad har Nagufärjan och AG med det och göra?

2009-04-12 @ 18:32:52
Postat av: MV

För att damfotboll är evig, universell och alltings A och O... Typ...

2009-04-12 @ 21:52:47
Postat av: Max

Bra frågor av RfÖ!



Nagufärjan leder till Nagu därifrån man kommer till Korpo. Och i Korpo spenderade jag många somrar med en fotboll vilket lade grunden till att jag idag är här och skriver om damfotboll. Uppenbart sammanband till damfotbollen alltså.



Detta understryks vidare av ArcG. För jag spelar och och har också spelat på ArcG. Men via studier och förankring i betongdjungeln har det blivit mindre golf och mera tid för damfotbollen. ArcG hindrade alltså inte mig för att intressera mig för damfotboll.



Dagens ord får bli:



Ge mig en åsikt och skall jag förse dig med argumenten.

2009-04-12 @ 23:33:08
Postat av: MV

Jess! Just argumenten tenderar oftast att utebli i damfotbollsdiskussioner här på Åland. Åsikter finns nog!



Jag går för argumenten jag med. Nån gång ska jag argumentera kring landslagen igen... Men nu måste jag byta till sommardäck!!!!

2009-04-13 @ 09:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0